Power of Equality

Vi vill hjälpa fler kvinnor att ta ägarskap för sin egen ekonomi för att kunna skapa sig friheten att göra de val som är viktiga idag och i framtiden.


Tjejkväll med Börsen – 21 september 2023

Se sändningen i efterhand här nedan.

900434ea-b710-454a-b18f-761bfaf0feb3

Oavsett om du är en nybörjare och aldrig har köpt en aktie – men vill lära dig mer – eller om du redan är en erfaren börsveteran som vill lyssna till spännande profiler och svenska företag och kanske få ett eller annat tips – se till att titta på sändningen i efterhand.

Spännande gäster

Bland kvällens gäster hittar vi bland andra Johanna Norberg, vd Danske Bank Sverige, Fredrik Ekström, vd Nasdaq Stockholm, Henrik Johansson, vd Unga Aktiesparare och Håkan Lundstedt, vd Synsam. Danske Banks experter Maria Landeborn och Jennie Sandén ger också sin syn på det rådande börsläget och ger konkreta tips om hur man kan tänka kring sitt sparande och börsen just nu. Programledare är journalisten, nyhetsprofilen och flerfaldiga På Spåret-vinnaren Parisa Amiri.

Program:

  • För en jämställd privatekonomi. Johanna Norberg, vd Danske Bank, pratar om vikten av att ha en jämställd privatekonomi.
  • Spargurun Günther Mårder – känd som Sveriges mest ekonomiska person – berättar om sin syn på pengar, sparande och hur han bygger sin aktieportfölj.
  • När kommer lågkonjunkturen? Det ekonomiska läget just nu – kort uppdatering med Danske Banks sparekonom Maria Landeborn och privatekonom Jennie Sandén.
  • Hur funkar börsen? Fredrik Ekström, vd Nasdaq Stockholm och Adam Kostyál, europeisk listningschef.
  • Hur förändrar man en hel bransch? Håkan Lundstedt, vd på Synsam, berättar om deras resa till börsnoterat bolag, hans syn på kunden och hur man bygger ett vinnande team.
  • Hur bygger du din portfölj från grunden? Oavsett om du är helt ny, rejält erfaren eller kanske ska börja spara till barn – hur väljer du aktier och fonder? Maria Landeborn och Jennie Sandén ger sina bästa tips.
  • Är det bra att spara i aktier som ung? Henrik Johansson, vd på Unga Aktiesparare, berättar om när och hur man börjar spara.
  • Vad undrar DU? Har du en fråga som rör börsen och aktier, eller vill du kanske ha tips på hur du kan tänka kring sparande? Ställ dina frågor så besvarar experterna Maria Landeborn och Jennie Sandén allt som rör sparande, investeringar och privatekonomi. 

Alla tjänar på en jämställd ekonomi

Kvinnor och män föds med samma innovationsförmåga och samma förmåga att leda bolag och fatta ekonomiska beslut. Vi vill få fler kvinnor att ta ansvar för sin egen ekonomi och sin egen framtid.

Ett sparande kan se ut på många olika sätt. Vill du finansiera en ny bostad, spara ihop en buffert till barnen, en resa, eller skapa utrymme för det oförutsedda i vardagen. Om du har en sparhorisont som sträcker sig över ett par år så är vårt generella tips att placera dem i sparformer med större möjlig avkastning – exempelvis fonder. De allra flesta kan hitta en ledig hundralapp i sin månadsbudget - och det är allt som behövs. Vi har flera olika lösningar och våra rådgivare hjälper dig gärna att se över ditt sparande.

Boka Onlinemöte

Checklista — kom igång med ditt sparande

Våra sparkonton - Spara pengar tryggt
En god tanke att ha med sig är att inte spara ”det som blir över” varje månad. Utan börja varje månad med att sätta av det du har bestämt att du ska spara. En tumregel brukar vara att man ska spara 10 procent av sin inkomst efter skatt. Kan du inte lägga undan 10 procent? Lägg undan så mycket du känner att du har möjlighet att spara. Även om det bara handlar om en 100-lapp.

Visste du att:

  • 1/5 kvinna i Sverige helt saknar sparande? 
  • 1/4 kvinna har inte råd att separera?
  • 70% av alla föräldrardagar togs ut av kvinnor förra året?

Skapa friheten att göra de val som är viktiga för dig, idag och i framtiden. 

 

26383a0a09fa47669812c0b13b096704


Ta snacket

för en trygg & hållbar vardagsekonomi

Allt fler är bekymrade över hur de ska få ekonomin att gå ihop när räntorna stiger, elpriserna skenar och priset på mat ökar. Att ta snacket om ekonomin är viktigt och en stabil ekonomi är grundbulten för en trygg vardag.

Ta snacket

kvinna tittar på datorskärm


3 vanliga tankefel på börsen

Psykologi är viktigt på börsen. Det kan få dig att undvika misstag. Du tjänar på att veta hur du själv fungerar när du ställs inför beslut.
Läs mer om betydelsen av psykologi på börsen

Guide om jämställd ekonomi


Guider om jämställdhet
Här ger vi dig tips och perspektiv på hur ni kan tänka för att hitta er väg och bli ett mer ekonomiskt jämställt par.
Till guider

Glöm inte att betala räkningen till dig själv
Snart trillar lönen in på kontot igen och löning innebär ju som bekant att det är dags att betala räkningar. Nu är det dags att betala ”räkningen” till dig själv.
Tre tips för din egen framtidsprognos

Vad du ska tänka på när du går på visning
En checklista med 7 punkter om vad du ska tänka på när du går på visning.
Vad ska jag tänka på när jag går på visning?

Så väljer du rätt fond
Hur väljer du vilka fonder du ska placera dina pengar i?
Så väljer du rätt fond i sparandet

Podcast
Maria Landeborn och Ludvig Rosenstam Åhman diskuterar olika ämnen kring investeringar och finansiell rådgivning.
Lyssna på podden

Kom igång med ditt sparande idag

Att placera behöver inte vara svårt – våra rådgivare hjälper dig att se över ditt sparande så att du kan komma igång.
Boka ett kostnadsfritt Onlinemöte med en av våra rådgivare.

Relaterade


Vad händer på börsen i höst?

Trendspaning på börsen - Det här ska du ha koll på i höst!

b9e1a888-00090251-53b547f7


Mer om sparande

Förslaget att öka beskattningen av kapital får förödande konsekvenser

Förödande konsekvenser väntar om Socialdemokraternas arbetsgrupps förslag att öka beskattningen av kapital och sätta ett tak för sparande i ISK går igenom. Påverkan på vanliga löntagares långsiktiga sparande skulle bli kännbar. 

Till artikeln

Podcast

Lyssna gärna på Danske Banks podcast Nextconomy. Våra experter Maria Landeborn och Ludvig Rosenstam Åhman pratar om olika ämnen kring investeringar och finansiell rådgivning. Avsnitten släpps varannan vecka och är cirka 25 minuter långa. Du kan lyssna på avsnitten via Soundcloud, Spotify och Podcaster. 

Lyssna på podden

Så väljer du rätt fond i sparandet

Hur väljer du vilka fonder du ska placera dina pengar i? Ett vanligt sätt är att gå in och titta i topplistan över vilka fonder som gått bäst det senaste året, och sedan satsa på en av dem. Ett annat sätt är att först och främst leta efter fonder med en låg avgift. Båda sätten riskerar att leda dig fel.

Till artikeln

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.