Historia

Varje framgångssaga börjar med en driven entreprenör och en god idé. I vårt fall, biskop Johan Jacob Hedrén i Linköpings stift och provinsbanken – "en välmående bygd behöver goda finanser och för goda finanser fordras en bank". Den 24 februari 1837 grundar han Öst-Götha-Bank, sedermera Östgöta Enskilda Bank, den första i en lång tradition av provinsbanker.

Ingen idé är perfekt från början
160 år senare är det dags för nästa steg. Genom ett sammangående 1997 med Danske Bank blir vi den första utländska banken med ett kontorsnät i Sverige och ett komplett erbjudande till såväl privatpersoner som de största företagen och institutionerna i Sverige.

Sedan dess har vår väg fortsatt att kantats av framgångar. Vår unika kombination av entreprenörskultur och storbankskapacitet har resulterat i många utmärkelser.

Danske Bank i Sverige är idag en fullservicebank som består av ett nätverk av lokala bankkontor. Vi har arbetat med tillgängligheten i stort och smått. För oss handlar det både om lokal handlingskraft och global räckvidd, att verka nära och samtidigt växa med våra kunder.

Gå vidare

Banken i samhället
Vi tar ansvar för de sociala och miljömässiga effekterna av vår verksamhet.

Läs mer om banken i samhället
Kontakta
0752-48 45 42

Chatta med oss

Kundservice Internetsupport

Kontakta oss

Ring till oss Skriv till ossBoka möteBli kund

Sök kontor

Hitta ditt kontorKontorens öppettider