Din första bostad

Det är mycket att tänka på som förstagångsköpare. Ta därför reda på så mycket du kan och tänk igenom din ekonomi ordentligt. Vi rekommenderar följande:

Gör en budget
Titta noggrant på dina inkomster och hur säker din anställning är. Gå grundligt genom vilka utgifter du har och hur mycket ditt boende får kosta.

Välj inte för dyrt boende
De flesta kan inte köpa sitt absoluta drömboende när de gör sitt första bostadsköp. Var realistisk, kontrollera drifts- och underhållskostnaderna. Alla dina pengar kan inte gå till boendet.

Ta reda på alla fakta
Ta god tid på dig när du läser fastighetsmäklarens uppgifter. Fråga om allt som är oklart. Fastighetsmäklaren och säljaren är skyldiga att berätta om alla fel som finns i bostaden.
Kontrollera kostnaderna för el, uppvärmning, vatten och avlopp, och sophämtning. Just uppvärmningskostnaderna kan vara en mycket tung post med dagens energipriser.

Ta också reda på vad som ingår i priset för bostaden - och vad som inte gör det. Kostnaden för nya pantbrev kan bli en dryg utgift.

Tala med banken om ett lånelöfte
Ett lånelöfte baseras på hur din ekonomi ser ut. Våra rådgivare hjälper dig att hitta rätt nivå på kostnaden för ditt bostadsköp och utfärdar därefter ett löfte om lån anpassat efter dina inkomster, utgifter och värdet på din tänkta bostad.
Lånelöftet är kostnadsfritt och ges efter sedvanlig kreditprövning.

Med ett lånelöfte i handen har du en stark position när du bjuder på en bostad. Lånelöftet är också en trygghet för dig själv eftersom banken tror på dig.

Läs också våra goda råd när du ska köpa bostad.

Gå vidare

Bli kund
Vill du veta mer om vårt erbjudande och se hur enkelt det är att bli kund i banken?

Jag vill bli kund
​​
Ansök om bolån
Ansök om bolån eller lånelöfte.

Kontakta
0752-48 45 42

Chatta med oss

Kundservice Internetsupport

Kontakta oss

Ring till oss Skriv till ossBoka möteBli kund

Sök kontor

Hitta ditt kontorKontorens öppettider 
​​​