Personuppgifter

Lämna aldrig ut dina personuppgifter, inklusive ditt personnummer, konto och kortnummer och lösenord till någon. Om du gör det kan du bli föremål för identitetsstöld, dvs obehöriga personer kan via dina personuppgifter till exempel köpa varor på Internet.

Säker användning av dina personuppgifter

  • Lämna aldrig ut personuppgifter via telefon eller e-post - inte ens om det är till någon du känner eller känner att du kan lita på.
  • Lämna endast ut dina personuppgifter på webbplatser som du litar på och som använder en krypterad linje. En linje är krypterad om webbläsarens adressfält börjar med "https" (snarare än "http") eller om det finns en särskild ikon i webbläsarens adressfält (kan vara ett hänglås eller en grön markering).
  • Om du måste lämna personuppgifter i ett e-postmeddelande, är det viktigt att du skickar ett krypterat e-postmeddelande. Hjälpfunktionen för ditt e-postprogram kan berätta hur du skickar krypterade e-post.
  • Skydda datorn med ett lösenord för att förhindra obehörig åtkomst.

Ska jag lämna information till Danske Bank per e-post eller telefon?
Danske Bank kommer aldrig att skicka dig oönskad e-post och be om konfidentiell information.
Om du behöver e-posta oss, rekommenderar vi att du använder säkra kanaler som vi tillhandahåller, det vill säga säker post i Hembanken, Mobilbank app eller Danske Bank iPad.
Om vi ringer dig och ber om konfidentiell information, kommer vi att be dig svara på ett antal säkerhetsfrågor som bara du kan svara på för att bekräfta din identitet.

Gå vidare

Beställ kontopaket
Här kan du läsa mer och beställa ett av våra kontopaket.

Testa din dator
Är du osäker på om din dator uppfyller våra systemkrav?

Testa din dator
Kontakta
0752-48 45 42

Chatta med oss

Kundservice Internetsupport

Kontakta oss

Ring till oss Skriv till ossBoka möteBli kund

Sök kontor

Hitta ditt kontorKontorens öppettider