Frågor & svar om Elin

1. Kan man använda kortkommandon?

Svar: De flesta kortkommandon för Windows fungerar. Dock är det så att vid kortkommando för utskrift; Ctrl + P blir textstorleken på utskriften väldigt liten.
 

2. Hur kan jag välja att endast skriva ut vissa sidor?

Svar: Du kan göra på två sätt:
A) Genom att först välja att öppna insättningsuppgiften i PDF och därifrån välja att skriva ut, har du möjlighet att se en förhandsgranskning av insättningsuppgiften och även möjlighet att välja vilka sidor du vill skriva ut.
B) Genom att välja Skriv-ut ikonen, kan du i utskriftsfönstret välja vilka sidor du vill skriva ut.
 

3. Hur kan jag se vad de olika sidorna innehåller för information innan jag väljer att skriva ut?

Svar: Genom att klicka på PDF-ikonen och därefter välja Öppna PDF-dokumentet kan du se vilken information som kommer med på respektive sida.
 

4. Var hittar jag tillbaka-knappen?

Svar: Tillbaka-knappen har ersatts med knappen ”Föregående”.
 

5. Hur kan jag se vilka insättningsuppgifter eller inbetalningar som jag redan klickat på?

Svar: I den nya versionen av Insättningsuppgift via Internet markeras inte de insättningsuppgifter eller inbetalningar som du redan har läst. Men Bankgirot ska se över detta.
 

6. Varför går det så långsamt att skriva ut insättningsuppgifter?

Svar: Det har dels att göra med om du väljer att skriva ut direkt via Skriv-ut ikonen eller via PDF-ikonen men det är också beroende av mängden information som finns med i insättningsuppgiften. Generellt tar det några sekunder längre att skriva ut via PDF, eftersom tjänsten måste då först generera en PDF-fil. Sedan beror det på hur pass stor insättningsuppgiften är, en insättning med många inbetalningar tar generellt längre tid att skriva ut än en insättningsuppgift med ett fåtal inbetalningar.
 

7. Kan man skriva ut flera sidor åt gången?

Svar: Man kan skriva ut upp till 100 betalrader per insättningsuppgift. Detta brukar då komma på tre A4-sidor. Vill man skriva ut de nästkommande 100 raderna, för man i tjänsten välja ”nästa” och sedan skriva ut igen.
 

8. Varför blir texten på utskriften så liten?

Svar: Om  du väljer att skriva ut genom att använda kortkommandot Ctrl + P eller högerklicka på musen och väljer Skriv ut, så skrivs skärmsidan ut. Den utskriften har en liten textstorlek. För att få en utskrift med normal textstorlek så rekommenderas att man använder Skriv-ut ikonen eller PDF-ikonen högst upp i högra hörnet.
  • Skriv ut
  • Sajtkarta

Fråga Frågor

Få snabb hjälp här på sidan eller kontakta oss.

Fick du svar på din fråga?

Kontakta
0752-48 45 42

Chatta med oss

Kundservice Internetsupport

Kontakta oss

Ring till oss Skriv till ossBoka möteBli kund

Sök kontor

Hitta ditt kontorKontorens öppettider 
​​​